Inspiraţie

Ecologie și lumină pe gratis: Lumină solară și iluminatul LED

Ecologie și lumină pe gratis: Lumină solară și iluminatul LED

Lumina solară și iluminatul LED reprezintă aspecte strâns legate de ecologie, prima fiind o sursă de energie verde, iar cea de-a doua, o manieră cât mai ecologică de utilizare a energiei electrice. Puse împreună, aceste două elemente asigură o ecologie – ne place nouă să spunem – la puterea a doua.

Directivele europene iau din ce în ce mai mult în discuție și în planuri conceptul de dezvoltare sustenabilă, unde protejarea mediului reprezintă o prioritate constantă. Dacă energia solară este folosită din ce în ce mai des, în scop de eficiență energetică, ea poate alimenta de ceva vreme și corpurile de iluminat LED, generând încă o veste bună.

Corpuri de iluminat solare din oferta noastră

Fiindcă nu puteam ignora lucrurile menționate mai sus, în oferta noastră se regăsesc acum corpuri de iluminat solare:

  • De exterior (panou led cu încărcare solară, inclusiv pentru iluminatul stradal);
  • Cu panou solar (categoria de mai sus și alte câteva produse);
  • De grădină cu senzor (lampă solară de grădină, de gazon, de perete);
  • Pentru căi de acces (identificate după forma corpului de iluminat);
  • Decorațiuni (lămpi solare cu design modern, alb/negru și cromat);
  • Lămpi de exterior (cuprinde și alte modele, inclusiv cu senzor de mișcare).

Practic, când este însorit afară, acumulatorii se încarcă cu energie, iar după ce se face seară, corpurile de iluminat alimentate astfel consumă energia stocată pentru a face lumină aproape oriunde la exterior și aproape în orice direcție, conform tipului de corp de iluminat de exterior folosit.

Fiind foarte economic față de alte surse de iluminat, iluminatul LED în general este căutat deseori de persoanele interesate de protecția mediului dar și de eficiența energetică, de costuri cât mai mici cu energia. Faptul că energia vine de la Soare în mod direct face ca aceasta să nu coste nimic, iar iluminatul LED să reprezinte lumină gratis – și perfect naturală.

Este necesară numai o investiție inițială în corpurile de iluminat solare și repetată doar după ce zecile de mii de ore de funcționare vor fi trecut – așadar, cândva foarte departe în viitor. Tehnologia lucrează în favoarea ta, a bugetului tău, a mediului înconjurător și nu numai. Spunem „și nu numai” fiindcă mai este un aspect îmbunătățit de tehnologie: lumina.

Soare + LED. Acum poți alege ce lumină vrei!

Poți alege acum modul în care vrei să fie dispusă lumina, precum și ce cantitate de lumină îți dorești – și când anume ți-o dorești. Este posibil și la exterior în anumite limite, iar asta te poate desprinde definitiv de limitările cu care ai fost obișnuit în trecut.

Noi, ce din spatele magazinului online Bec Electric .ro, suntem mândri să putem comercializa astfel de corpuri de iluminat, pe care le considerăm uimitoare de-a dreptul. Te invităm să le descoperi și tu și să îți aliniezi modul în care faci lumină la principiile și valorile tale și chiar la dorința de a plăti facturi cât mai mici la energie (este și acest motiv unul destul de puternic, nu-i așa?).

PS: Te invităm să lecturezi și celelalte articole din această secțiune de blog, pentru a intra și mai mult în universul iluminatului LED.