Uncategorized

Produse de iluminat LED dincolo de bec sau bandă (II)

Produse de iluminat LED dincolo de bec sau bandă

Continuăm cu prezentarea pe scurt a produselor de iluminat LED mai puțin cunoscute publicului larg sau mai puțin mediatizate. Pe lângă becul LED sau banda LED de putere mare mai există produse destinate iluminării moderne și pe gustul fiecăruia. Să le descoperim împreună!

Dacă în primul articol propus am prezentat proiectoarele liniare LED, corpurile LED liniare suspendate, lămpile LED de perete și panourile LED, în acest text prezentăm alte patru categorii de produse pentru iluminatul LED.

Plafoniere LED

Uneori, abordarea clasică se combină cu tehnologia modernă și de aici rezultă plafonierele, numai că echipate cu LED-uri. Plafonierele LED au fost produse cu gândul la oameni în ansamblu și la fiecare om în parte – așa că sunt disponibile modele simple, vintage, cu detalii sau cu design ultramodern.

Plafonierele cu lumină LED mai pot fi uitate și aprinse, nu e niciun capăt de țară, întrucât sunt eficiente energetic și nu vor îngreuna prea curând factura la energie electrică. Iată doar unul dintre avantajele pe care le au.

Module LED

Modulele LED cu lupă servesc perfect drept sursă de iluminare focalizată și puternică. Acestea sunt menite să lumineze un singur punct, un singur obiect, ceva precis poziționat. Lupa oferă această însușire. Este un produs de iluminat cu LED folosit în scopuri specifice – deși în unele locuri au fost amplasate module LED în ideea de a prezenta însuși fasciculul luminos ca pe un element de decor.

Modulele LED lupă vin în diferite forme și în mai multe variante de dimensiuni, indiciu care arată că ele se caută, fiind utilizate deseori și în multiple proiecte de amenajare.

Reflectoare LED și proiectoare solare

Reflectoarele LED se aseamănă cu modulele LED, dar se diferențiază de ele mai ales prin faptul că sunt destinate exclusiv zonei exterioare. Sunt de mare putere și generează o lumină concentrată, suficientă pentru a scoate în evidență zona, elementul care se dorește a fi evidențiat pe timp de noapte.

Tot în această categorie mai încadrăm și proiectoarele solare LED. Acestea pot genera tot o putere mare și reprezintă tot surse de iluminare pe care se pot baza cei care au în plan să asigure vizibilitate bună asupra unui anumit punct pe timp de noapte. Iluminatul stradal sau în grădină este astfel asigurat.

Tuburi LED

Tuburile LED sunt asemănătoare cu benzile LED, dar diferă prin mai multe lucruri. Sunt de putere mare, sunt destinate montării atât la interior, cât și la exterior și rezistă foarte bine în condiții dificile de temperatură, umiditate, șocuri mecanice etc.

Tubul LED face multă lumină cu puțin consum de energie, așa că este achiziționat și instalat în multe cazuri – dacă are lungimea necesară și puterea necesară. Din fericire, există destule modele și aici.

În concluzie, dincolo de binecunoscutele becuri LED sau de atractivele benzi LED, o mulțime de alte produse de iluminat folosind tehnologia LED abia așteaptă să lumineze interioare, exterioare, toată încăperea, o zonă din ea sau doar un punct anume, în moduri diferite dar întotdeauna cu consum mic de energie.