Inspiraţie

Produse de iluminat LED dincolo de bec sau bandă (I)

lazy

Noi cunoaștem bine produsele de iluminat LED, întrucât le comercializăm, dar sunt multe alte persoane curioase să afle ce altceva există în afară de becuri LED sau de benzi LED. Iată de ce ne-am gândit să le prezentăm pe scurt, într-o manieră în care sperăm să stârnim și mai mult curiozitatea față de ele.

Proiectoare liniare LED

Se mai numesc corpuri wallwasher și au capacitatea de a crea o atmosferă specială, primitoare, confortabilă la interior, de-a lungul sau de-a latul unui perete, lumina pornind de regulă de undeva de jos în sus pe perete sau din mijloc pe lateralele peretelui. Aplicile de perete, lămpile sau panourile de iluminat scară sunt exemple de produse încadrate în această categorie.

Aceste corpuri de iluminat LED proiectează o lumină uniformă, astfel că peretele sau zona respectivă parcă radiază lumină de la sine. Proiectoarele liniare LED se montează în locuri unde sunt poziționate elemente de arhitectură, de design sau de artă, pentru a le pune în valoare în moduri spectaculoase.

Corpuri LED liniare suspendate

Sunt de putere mare și sunt destinate pentru a ilumina puternic spațiul în care se amplasează, fără să mai fie nevoie de alte corpuri de iluminare în zonă. Nu numai puterea lor impresionează, ci și designul lor modern, menit să adauge stil oricărui decor.

Corpurile liniare suspendate sunt compuse din LED-uri care, prin alinierea lor, îndepărtează definitiv umbrele tăioase și creează un spațiu interior primitor, de un sentiment aparte. Cu ajutorul lor, cei care vor să inunde astfel cu lumină încăperile, sălile etc. se bucură și de eficiență energetică. Acestea vin în forme variate și în mai multe dimensiuni, pentru toate nevoile și preferințele.

Lămpi LED de perete

Față de varianta clasică de iluminare pornită de la un corp de iluminat situat în centrul încăperii, lampa LED de perete este menită să facă opusul și să direcționeze atenția într-o anumită parte a camerei. Fie că ne referim la o lampă propriu-zisă de perete, fie la o aplică de perete, acest mod de iluminat cu LED este varianta economică, adaptabilă și stilată a iluminării zonale.

Seara, când oamenii se relaxează și vor să petreacă timp de calitate, să se odihnească ori să își facă siesta în zilele ploioase de weekend, lămpile LED de perete ajută la asta extraordinar de mult.

Panouri LED

Pentru vizibilitate optimă în orice spațiu, o soluție de iluminare constă întotdeauna în instalarea unui panou LED. Nu poți da greș cu el, întrucât categoria cunoaște atâtea variațiuni încât oricine va găsi ceea ce îi trebuie, ceea ce caută, inclusiv ceea ce speră să găsească.

Astfel, un panou LED cu ramă sau fără, pătrat ori rotund, un mini modul LED rotund ori un spot LED încastrat va fi ales ca să funcționeze perfect în acel spațiu, în cadrul acelui decor. Încă ceva: panourile LED, chiar dacă sunt mai mari în dimensiune, pot emite oricâtă lumină se dorește, intensitatea luminii putând fi modulată.

Vom revenim cu prezentarea altor categorii de produse LED.