Inspiraţie

Produse de iluminat LED dincolo de bec sau band─â (I)

Noi cunoa╚Ötem bine produsele de iluminat LED, ├«ntruc├ót le comercializ─âm, dar sunt multe alte persoane curioase s─â afle ce altceva exist─â ├«n afar─â de becuri LED sau de benzi LED. Iat─â de ce ne-am g├óndit s─â le prezent─âm pe scurt, ├«ntr-o manier─â ├«n care sper─âm s─â st├órnim ╚Öi mai mult curiozitatea fa╚Ť─â de ele.

Proiectoare liniare LED

Se mai numesc corpuri wallwasher și au capacitatea de a crea o atmosferă specială, primitoare, confortabilă la interior, de-a lungul sau de-a latul unui perete, lumina pornind de regulă de undeva de jos în sus pe perete sau din mijloc pe lateralele peretelui. Aplicile de perete, lămpile sau panourile de iluminat scară sunt exemple de produse încadrate în această categorie.

Aceste corpuri de iluminat LED proiecteaz─â o lumin─â uniform─â, astfel c─â peretele sau zona respectiv─â parc─â radiaz─â lumin─â de la sine. Proiectoarele liniare LED se monteaz─â ├«n locuri unde sunt pozi╚Ťionate elemente de arhitectur─â, de design sau de art─â, pentru a le pune ├«n valoare ├«n moduri spectaculoase.

Corpuri LED liniare suspendate

Sunt de putere mare ╚Öi sunt destinate pentru a ilumina puternic spa╚Ťiul ├«n care se amplaseaz─â, f─âr─â s─â mai fie nevoie de alte corpuri de iluminare ├«n zon─â. Nu numai puterea lor impresioneaz─â, ci ╚Öi designul lor modern, menit s─â adauge stil oric─ârui decor.

Corpurile liniare suspendate sunt compuse din LED-uri care, prin alinierea lor, ├«ndep─ârteaz─â definitiv umbrele t─âioase ╚Öi creeaz─â un spa╚Ťiu interior primitor, de un sentiment aparte. Cu ajutorul lor, cei care vor s─â inunde astfel cu lumin─â ├«nc─âperile, s─âlile etc. se bucur─â ╚Öi de eficien╚Ť─â energetic─â. Acestea vin ├«n forme variate ╚Öi ├«n mai multe dimensiuni, pentru toate nevoile ╚Öi preferin╚Ťele.

L─âmpi LED de perete

Fa╚Ť─â de varianta clasic─â de iluminare pornit─â de la un corp de iluminat situat ├«n centrul ├«nc─âperii, lampa LED de perete este menit─â s─â fac─â opusul ╚Öi s─â direc╚Ťioneze aten╚Ťia ├«ntr-o anumit─â parte a camerei. Fie c─â ne referim la o lamp─â propriu-zis─â de perete, fie la o aplic─â de perete, acest mod de iluminat cu LED este varianta economic─â, adaptabil─â ╚Öi stilat─â a ilumin─ârii zonale.

Seara, când oamenii se relaxează și vor să petreacă timp de calitate, să se odihnească ori să își facă siesta în zilele ploioase de weekend, lămpile LED de perete ajută la asta extraordinar de mult.

Panouri LED

Pentru vizibilitate optim─â ├«n orice spa╚Ťiu, o solu╚Ťie de iluminare const─â ├«ntotdeauna ├«n instalarea unui panou LED. Nu po╚Ťi da gre╚Ö cu el, ├«ntruc├ót categoria cunoa╚Öte at├ótea varia╚Ťiuni ├«nc├ót oricine va g─âsi ceea ce ├«i trebuie, ceea ce caut─â, inclusiv ceea ce sper─â s─â g─âseasc─â.

Astfel, un panou LED cu ram─â sau f─âr─â, p─âtrat ori rotund, un mini modul LED rotund ori un spot LED ├«ncastrat va fi ales ca s─â func╚Ťioneze perfect ├«n acel spa╚Ťiu, ├«n cadrul acelui decor. ├Änc─â ceva: panourile LED, chiar dac─â sunt mai mari ├«n dimensiune, pot emite oric├ót─â lumin─â se dore╚Öte, intensitatea luminii put├ónd fi modulat─â.

Vom revenim cu prezentarea altor categorii de produse LED.