Inspiraţie

Cum va arăta iluminatul LED în 2030?

Fara titlu

Suntem curioși: oare cum va arăta iluminatul LED în anul de grație 2030? Ce schimbări vom vedea în apartamentele, casele și curțile oamenilor? Te invităm să îți imaginezi alături de noi viitorul apropiat al LED-urilor.

Deja becurile LED nu mai reprezintă o noutate, iar istoricul tehnologiei LED prezintă începuturi din ce în ce mai îndepărtate, anii ’90 fiind aceia în care deja se obțineau LED-uri de putere mare. Eventualele predicții făcute atunci sunt în prezent întrecute de răspândirea la scară largă a multiplelor soluții de iluminat cu leduri, atât la interior, cât și la exterior. În acest context, 2030 pare ca mâine, așa că discutăm despre câteva tendințe pe care le putem anticipa cu destul de multă ușurință. Să începem!

Soluțiile Smart Home cu iluminat LED vor fi norma

Dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale integrează deja tehnologii Smart Home și dotează sistemele electrice cu tehnologie LED. În 2030, mult mai mulți oameni vor locui în aceste cartiere rezidențiale și cei care vor locui în continuare în clădirile mai vechi le vor renova, adoptând la rândul lor aceste tehnologii care vor deveni și mai populare, și mai accesibile, și mai încadrate în standardul de viață.

Lămpile solare LED vor lumina majoritatea curților

Dacă astăzi ele se regăsesc deja în curțile gospodarilor care se preocupă cu amenajarea exterioară, în 2030 vor fi mai multe curți iluminate astfel decât curți iluminate clasic. Astăzi astfel de lămpi sunt făcute cadou de casă nouă, dar peste câțiva ani vor deveni ceva implicit și va fi chiar ciudat ca ele să nu se regăsească. Vor fi foarte răspândite în piață, foarte ieftine și cu siguranță convenabile.

Produsele de iluminat LED cu senzori vor fi preferate

Existența sau absența senzorului va influența decizia de cumpărare a corpului de iluminat LED respectiv. Are senzor, îl iau; nu are, caut altul. Senzorii se vor îmbunătăți și ei, ca să nu mai pară că au toane, așa cum se mai întâmplă când și când în ziua de azi, și tocmai de aceea vom vedea lumini plăcute și bine poziționate care se vor aprinde și se vor stinge în momentele convenabile.

În 2030, aproape orice lucru va putea fi corp de iluminat

Astăzi, noi, echipa Bec Electric, comercializăm produsele de iluminat LED care aparțin prezentului, dar ne așteptăm ca până în 2030 să facem schimbări importante în oferta noastră și în meniul nostru de categorii de produse. La cât de repede se răspândesc ledurile și la cât de creative sunt astăzi modalitățile de folosire a lor, ne putem aștepta la produse care nu seamănă a corpuri de iluminat, dar care sunt folosite exact în acest scop.

Suntem încrezători că anul 2030 ne va găsi tot îndrăgostiți de LED-uri și suntem curioși să probăm atunci corectitudinea acestor patru proiecții și, eventual, să facem altele care să vizeze un alt punct din viitor. Pe final, te invităm să faci și tu un astfel de exercițiu de imaginație, dar și să descoperi oferta de azi de corpuri de iluminat cu LED.